luni, 9 ianuarie 2012

Recenzie-The pianist.



Acum ceva timp,am vazut un film genial,in regia lui R.Polanski,care a spart topul preferintelor mele in materie de filme.Voi face mai multe recenzii pe acest blog ,cu toate filmele ce le pot numi eu BEST.
Despre ce e vorba?
       Filmul este bazat pe marturiile lui W.Szpillman,un pianist evreu.Datorita acestei  origini el este fortat sa se foloseasca  de orice mijloc posibil pentru a scapa de ororile nazismului.A fost fortat sa poarte steaua lui David la mana,sa munceasca in lagare,sa suporte durerea lui si a celor din jur,sa ia parte la imagini marcante,sa fuga unde poate,sa se ascunda,sa se umileasca.Intr-un final da nas in nas cu un asa zis nazist(desi personal cred ca nu era cu adevarat)care nu il omoarasi il ascunde in podul unei case hranindu-l din cand in cand .Din pacate familia sa sfarseste intr-unul din lagarele de concentrare.Intre timp, Rusia intervine in conflict cu Germania si implicit Hitler si nazismul,salvandu-l. Soldatul nazist ce l-a ajutat,Wilm Hosenfield  sfarseste in ghearele Rusiei,in  ciuda eforturilor pianistului de a-l ajuta,iar acesta moare in anul 2000 cu doi ani mai devreme de premierea filmului.
E un film emotionant,din care poti invata atat de multe,de la ce sa pretuiesti mai mult in viata la cat de mult ar trebui Hitler satirizat,asa cum reuseste si Charlie Chaplin ,in alt film numit,,Dictatorul” film in care il ,,omagiaza”perfect pe preaiubitul   conducator.

        Si nu,pentru cei care cred ca sunt subiectiva pentru simplu fapt ca se numeste “Pianistul”si nu Violonistul,Tobosarul ,Saxofonistul etc etc.Nu!!Nu sunt.Este un film ce merita vazut.Pe mine una m-a facut sa imi schimb parerea despre Hitler,cu care eram de acord intr-o perioada.Cum spunea si John Lennon ,,nu cred ca uciderea este o solutie”.
Va recomand cu mare drag filmul!Nu e unul dintre acele filme care la 12 ore dupa ce l-ai vazut aproape nu mai stii despre ce e vorba.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu