miercuri, 17 octombrie 2012

Recenzie-Requiem for a dream

(ciudata bluza are tipa ,nu credeti?)

             Requiem for a dream este o productie semnata de Darren Aronofsky in anul 2000.
Complotul filmului se invarte in jurul dependentei cu toate formele acesteia.Ne este prezentata viata a 3 personaje,oameni cu personalitati complet diferite: Sara Goldfarb ,fiul ei Harry si prietena lui Marion pe parcursul a 3 anotimpuri.
                 VARA:Sara Goldfarb este o batranica singura,ce-si ineaca amarul in emisiuni televizate.Intr-una din diminetile ei obisnuite in care prepara mancare pentru fiul ei(care oricum nu avea de gand sa o viziteze) si facea curatenie,este anuntata ca va participa la una din emisiunile concurs. Si de aici,viata ei cliseica se schimba.Nefiind multumita cu ea insasi,ajunge sa fie dependenta de pastile de slabit bazate printre altele si pe amfetamina.
Harry,fiul ei ,si prietena lui Marion sunt dependenti de droguri ilegale,pasiune din care traiesc,fiindca Harry si alti prieteni ai sai fac comert cu droguri.Si vara au castigat mult,ceea ce le confera speranta ca isi vor putea construi un soi de casa de moda fiindca Marion pe langa talentul de consumatoare avea si talent la desen.
             TOAMNA:Bineinteles,Sara continua sa-si ia pastilele,slabeste enorm dar cade victima amfetaminei si sedativelor,asa  ca ajunga sa vada lucrurile...sa zicem dintr-o perspectiva noua(cum ca frigiderul ar avea viata,ea ar fi protaganista unui show tv,casa ei se misca).Nici lui Harry nu ii merge prea bine,pentru ca unul dintre prietenii lui este prins in timp ce vindea droguri asa ca e nevoit sa dea toti banii castigati pentru a-l scapa.Disperata,Marion ,cu acordul lui Harry "presteaza servicii" doctorului sau,in schimbul banilor.
             IARNA :Lucrurile merg din ce in ce mai prost in viata dependentilor nostri.Vazand ca nu o mai anunta nimeni de prezenta ei la show-ul tv,decide sa-si aranjeze norocul cu mana ei si calatoreste pana in Manhattan(parca) pentru a apare de capul ei  in show.Bineinteles,este luata pe sus si ajunge la spitalu'9.Acolo oamenii incearca sa o ajute,dar fara succes.Harry si prietenul lui nigga merg dupa droguri dar bratul lui Harry,care era infectat ii forteaza sa opreasca la un spital.Spital in care nigga(ca nu stiu cum il cheama) e arestat si in care ii este amputat bratul lui Harry.Si Marion mai traieste insa nu prea bine,fiindca dependenta o forteaza sa faca lucruri ...sa zicem nenecesare.Astfel ca intalneste un tip bogat care ii ofera droguri si bani in schimbul sexului sau show-urilor erotice.


Terminati psihic cu totii,ajung sa traiasca in universuri paralele.In visul ei Sara ajunge vedeta tv,si sta mai mult cu fiul ei.Harry isi face mama mandra de el ,ajunge om de afaceri si se casatoreste cu Marion.

Mi-a placut.Siiii,mi-am dat seama ca-s gurmanda .Dar stati chilli,nu devin dependenta de amfetamina si nici nu innebunesc din aceasta cauza(inca).


                                     (si asta e linia melodica,si e traumatizanta intr-un mod placut)
Va doresc o zi fara dependente (de orice fel)!!
Daniela.

2 comentarii:

  1. Cel mai tare film. Tine-o tot asa!:*

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc.Dar chiar daca nu -ti vine sa crezi nu l-am regizat eu.Mai obisnuieste-te si tu cu ideea ca exista si 2-3 alti oameni destepti inafara de mine.

      Ștergere