vineri, 13 iulie 2012

Concluzie-Tenaris CineLatino          In perioada 9-11 iulie Tenaris CineLatino s-a oprit si in orasul nostru,avand ca program 6 filme,care romanesti,care latino-americane.
         3 dintre acestea,respectiv,,Studentul", ,,Loverboy" si ,,Culorile muntelui" au putut fi vizionate la Teatrul Popular,celelalte ,la Navrom.
          Am fost prezenta doar la cele de la teatru,si d-abia astept sa se mai organizeze evenimente de acest gen.Felicitari organizatorilor,foarte draguta initiatiiiva!
Deja imi e dor de iesit la film in fiecare seara.
     
STUDENTUL

,,Stundentul" este un film regizat in 2011 de Santiago Mitre(prezent la deschiderea Cinelatino,un tanar emotiv dar pariez ca foarte talentat).
Stundentul este de fapt un tanar nelinistit,inconstant in idei si fapte,neserios si nepasionat de tot ce inseamna politica.Intalneste insa o profesoara mai putin obisnuita,in varsta de 29 de ani ,de care se indragosteste si care ii insufla  pasiunea ei pentru politica.Incet,incet,ajunge sa concureze la un post important,insa,bineinteles,lupii din celelalte partide il insfaca.Dupa incercari de ridicare,de revenire,realizeaza ca locul lui nu e acolo,oricat de mult si-ar dori acest lucru.Renunta.
Nu am ce comenta.Bineinteles,mie mi-a fost peste masura de greu sa prind toate numele acelea argentiniene si toate denumirile partidelor,insa ideea in mare m-a prins,si nu pot spune ca am pierdut timpul.


LOVERBOY

       ,, Loverboy "este o drama regizata in 2011 de Catalin Mitulescu.Subiectul este destul de controversat pentru mine ,pentru ca filmul prezinta o realitate de care sunt constienta dar nu o cred atat de fantastica incat trebuie arata in filme.Despre ce e vorba?Loverboy asta este de fapt un peste.Misiunea lui?convinge proaste sa se prostitueze pe bani.De aici intriga e foarte simpla:Ajunge sa se indragosteasca de una dintre posibilele lui tinte.Pe mine ma depaseste acest subiect pentru ca atunci cand tipul pe care il placi te intreaba ,,Tu de ce te futi?" in lumea mea  cade clar posibilitatea ca tipul sa tina la tine mai mult decat la o papusa gonflabila.Dar toata lumea presupune ca el o iubea.E ok,acceptam si acest lucru,o iubea!
Nenorocirea cade pe ei cand prietenii lui acvatici se dau la ea.
Punct culminant si deznodamant:Ea ajunge sa se  vanda pe bani,el o lasa,zici ca ar fi fost un fel de:,,bine,scumpo, azi te las sa plimbi tu cainele!" ,nu ca si cum tipa si-ar fi stricat intreaga viata.
Cred ca cel mai mult ma enervau fetele ,,pestisorilor".Cel mai grav e ca tipii nu se chinuiau prea mult sa joace teatru.
Nici cu asta nu mi-am pierdut timpul.CULORILE MUNTELUI

           ,,Culorile muntelui" este regizat in Columbia,in 2011 de Carlos Cesar Arbelaez,si din punctul meu de vedere,a fost singurul film emotionant,fiindca acesti oameni nu-si alegeau viitorul cu mana lor.Desi luptau cu conditia,erau factori externi care nu le permitea sa se ridice pe treptele sociale,nu ca in cazul prostituatelor.De cele mai multe ori ma lasa rece tot ce-si fac oamenii cu mana lor,cand nu tine de ei,e intr-adevar tragic.
Filmul prezinta viata unor sateni izolati,saraci insa fericiti cu putinul pe care il aveau.Totul pana intr-o zi ,insa,cand intervine razboiul(ori ceva de genu' trebuie sa recunosc nu stiu de cine erau trimisi soldatii,am o problema cu limba spaniola),si odata cu acesta,nelinistea.
Personaj principal este un baietel de 9 ani,care traieste in doua planuri:prieteni si familie.
Odata cu inceperea nelinistei,majoritatea prietenilor pleaca,si singura lui amintire e o minge de fotbal.Pentru a recastiga simbolul pierdut al copilariei lor,baietelul isi risca viata.E tot ce ii ramane.
Nici in familie nu sta treaba prea bine si tatal lui moare.
Cu toate acestea,familia lor continua sa lupte,sa-si contruiasca o lume noua,sa treaca peste
Remarca:Nu stiu in ce masura as putea face eu acest lucru.

Asadar,au fost trei seri superbe,si d-abia astept alte evenimente de genu'.

Va saluta
Danii!

2 comentarii: